Office 365 super of soap

Office 365 super of soap

Wanneer is Office365 een goede keus voor U?

Onder de naam Office365 biedt Microsoft diverse Cloud producten aan, zoals Word, Excel, Exchange, Lync en SharePoint. Doordat al deze producten in de Cloud (datacentra) draaien hoeft u geen server meer op uw locatie te hebben en te onderhouden. Deze Microsoft Office producten zijn online beschikbaar, maar bij de duurdere Office365 abonnementen ook lokaal te installeren.

Wat zijn nu de belangrijkste voordelen van Office365

1. Volledige ontzorging en altijd up-to-date

Microsoft beheerd en onderhoud Office365, Microsoft zal indien nodig updates of configuratie wijzigingen doorvoeren. U kunt beschikken over de laatste versies van Office, Exchange, Lync en SharePoint.

2. Gemakkelijk upgraden of downgraden.

Office365 beweegt met u mee. Als u bedrijf in de groei zit, dan zal uw ICT-omgeving met uw bedrijf mee moeten groeien. Met Office365 betaald u alleen wat u nodig heeft. Wanneer er een nieuwe medewerker in dienst komt, neemt u eenvoudig een extra licentie af. Mocht uw bedrijf een tijdelijke krimp hebben, dan kunt u afschalen. Hierdoor hebt u geen onnodige licenties en betaald u echt voor wat u daadwerkelijk nodig heeft en gebruikt.

3. Uw kantoor altijd en overal beschikbaar

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor Office365 is de flexibiliteit van het product. Office 365 kunt u gebruiken vanaf elk apparaat, waar u ook bent. Het enige wat u uiteraard nodig heeft is een redelijke internet verbinding. U heeft overval en altijd toegang tot uw documenten, contacten, agenda en email. Dit maakt het makkelijker om thuis te werken of met flexplekken te werken ( Het Nieuwe Werken). Office 365 kan de samenwerking en communicatie tussen collega’s sterk verbeteren.

De nadelen van Microsoft Office365?

Als u zoekt met Google op “MS Office 365”, dan zult u niet snel nadelen vinden van MS Office365. Maar toch zijn er nadelen aan Office365.

1. Software integratie

Veel CRM-pakketten en branchepakketten werken nog niet naadloos samen. Het wordt wel steeds beter.

2. Engelstalige helpdesk

De standaard helpdesk die Office365 biedt is Engelstalig. Engels is voor de meeste mensen gelukkig geen probleem. Maar technisch Engels kan toch wel erg lastig zijn. Engineers bellen vanuit een andere tijdzone. Daar komt bij dat Microsoft een zeer grote organisatie is, deze moet zich aan allemaal procedures houden. Indien er problemen voor doen is het dus (vaak) wachten tot het probleem (eindelijk) is opgelost.

PS: Microsoft Office365 klanten van Rightcom kunnen gebruik maken van onze Nederlandse helpdesk.

3. Snelheid van werken

Office 365 is over het algemeen trager vergelijking met een server op uw locatie. Dit valt te merken met het openen van bestanden en programma’s. E.a. hangt sterk af van het aantal en de grootte van de bestanden en beschikbare internetverbinding.

Onze mening over Office365

MS Office 365 is een uitgebreid, stabiel en veilig systeem. Uw bestanden worden opgeslagen in datacentra in Europa. Microsoft voldoet aan de huidige en nieuwste privacy wetgeving. Wij vinden Microsoft Office365 op dit moment, voornamelijk geschikt voor kleinere ondernemingen (tot 25 werkplekken).

Bij grotere organisaties raden wij nog steeds een private Cloud omgeving aan. Deze private Cloud omgeving werkt middels een terminalsessie. Doormiddel van het beveiligd inloggen via VPN software op servers in datacentra. Daarmee kunt u ook overal en altijd werken. De belangrijkste reden hiervan is, dat Office 365 zeer beperkt maatwerk toestaat en in grotere omgevingen traag werkt.

De belangrijkste voordelen van een private Cloud omgeving is, dat het mogelijk is om naast Office 365 ook andere programma’s te installeren. Private Cloud is volledig op maat in te richten, waar Office 365 een standaard product is.

Een andere veel gebruikte optie is een hybride omgeving, deels MS Office 365 en deels een private Cloud omgeving voor branche specifieke applicaties en data.

Wilt u advies over wat een goede Cloud oplossing is voor uw organisatie. Neem gewoon telefonisch contact met ons op 085-7733633. Even bijpraten kost niets meer, dan een kopje koffie en een uurtje van uw tijd. 

 

000
Gelezen: 2036 keer Laatst aangepast op woensdag 04 april 2018 09:38
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

About Author

Rightcom in het kort

Rightcom is een landelijk opererende ICT-dienstverlener, gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige zakelijke internetverbindingen en diensten uit de Cloud. Wij leveren onze diensten vanuit A-klasse datacenters, die rechtstreeks zijn gekoppeld aan de Amsterdam Internet Exchange - het belangrijkste internetknooppunt van Nederland.

We collect

Rightcom werkt samen met We-Collect. We-Collect zet zich in voor een betere wereld. Dit gebeurt onder meer via een inzamelprogramma waarbij zowel oude mobiele telefoons als ICT-apparatuur op een milieuvriendelijke en duurzame wijze wordt afgevoerd. Met dit inzamelprogramma worden diverse goede doelen gesteund.