Vast nummer belangrijk voor ondernemer

Veel kleine bedrijven, webwinkels en zzp-ers hebben vaak geen vast telefoonnummer, omdat veel onderweg zijn en daarom niet in de buurt zijn van een vaste telefoon. Om toch telefonisch bereikbaar te zijn maken ze gebruik van mobiel toestel. Hoe bereikbaar je bent zegt iets over je bedrijf. Een mobiel telefoonnummer wordt over het algemeen niet als erg “professioneel” beschouwd. Ook de betrouwbaarheid van een onderneming daalt wanneer er alleen een mobiel nummer te vinden is. Een vast nummer staat op een bedrijfsnaam. Hiervoor is een contract afgesloten. Dit komt over het algemeen, een stuk professioneler en betrouwbaarder over. Ook word uw bedrijf niet direct geassocieerd als een eenmanszaak.

Welk telefoonnummer past bij uw onderneming.

U wilt een nummer aanvragen voor uw onderneming. Dan zal u eerst moeten bepalen of u een regionaal of regionaal onafhankelijk nummer wilt. Dit hangt af van uw onderneming. Bent u een kapper of een fietsenwinkel dan zou u eerder kiezen voor een regionaal nummer. U klanten komen immers ook uit de regio.

Wanneer kiezen voor regionaal onafhankelijk nummer?

Als u een onderneming heeft die landelijk opereert kan het verstandig zijn om een regionaal onafhankelijk nummer te kiezen. Een dit nummer zorgt voor een professionele uitstraling van uw bedrijf, en zorgt er voor dat u niet gebonden bent aan uw regio. Aan de meeste regio onafhankelijke nummers zitten voorwaarden en beperkingen verbonden. De bekendste 0900 en 0800 nummers zijn bijvoorbeeld niet bereikbaar vanuit het buitenland. Ook de tarieven verschillen meestal met de “normale” nummers. 088 nummers zijn vooral interessant voor bedrijven met meerdere vestigingen. Deze nummers kunnen namelijk alleen worden uitgegeven vanaf 100 nummers. Steeds meer bedrijven kiezen daarom voor het 085 nummer. Het 085 nummer kan per stuk worden uitgegeven en de tarieven verschillen niet van de regionale nummers. De nummer reeks 085 is pas in 2006 uitgegeven door de ACM (Autoriteit Consument en markt) en dus redelijk nieuw. De 085 en 088 nummers zijn uitgegeven, omdat er vanuit het bedrijfsleven steeds meer behoefte bestond.

Rightcom als VoIP provider kan deze nummers voor u regionale, 085- 088 nummers voor uw aanvragen en desgewenst voorzien van onze hosted telefonie serivce de "VoIP telefooncentrale uit de cloud." Zodat u overal en altijd bereikbaar bent. Tevens is het mogelijk om uw telefoonnummers op een VoIP trunk te plaatsen. Deze VoIP trunk configureren wij dan in uw telefooncentrale op locatie. Een ander voordeel is, dat u belt tegen flink lagere gesprekstarieven.

De voordelen van een 085 nummer in het kort opgesomd:

  • Regio onafhankelijk, uitermate geschikt voor landelijk opererende bedrijven (webwinkels).
  • Geeft een professionele uitstraling aan uw bedrijf • Kan per stuk worden uitgegeven (geen verplichting van 100 nummers zoals 088).
  • Geen hoger tarief zoals met 0900 nummers.
000
Gelezen: 541 keer Laatst aangepast op woensdag 04 april 2018 09:31
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

About Author

Rightcom in het kort

Rightcom is een landelijk opererende ICT-dienstverlener, gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige zakelijke internetverbindingen en diensten uit de Cloud. Wij leveren onze diensten vanuit A-klasse datacenters, die rechtstreeks zijn gekoppeld aan de Amsterdam Internet Exchange - het belangrijkste internetknooppunt van Nederland.

We collect

Rightcom werkt samen met We-Collect. We-Collect zet zich in voor een betere wereld. Dit gebeurt onder meer via een inzamelprogramma waarbij zowel oude mobiele telefoons als ICT-apparatuur op een milieuvriendelijke en duurzame wijze wordt afgevoerd. Met dit inzamelprogramma worden diverse goede doelen gesteund.