Het gevaar van een slechte helpdesk

Het gevaar van een slechte helpdesk

Het gevaar van een slechte helpdesk

Iedereen maakt het wel eens mee. Het internet doet het niet en belt u de klantenservice op, om vervolgens een half uur in de wacht te staan voordat u überhaupt iemand te pakken krijgt. Om daarna het standaard belscript met de klantenservice medewerker door te lopen (wat u zelf al lang gedaan had). En na een half uur eindelijk te horen krijgt “ik denk dat we een monteur moeten sturen”

Als consument vind ik het vervelend, dat mijn internetverbinding niet werkt. Maar als dit bij uw bedrijf gebeurt. Ondertussen zijn (bijna) alle bedrijven afhankelijk van het internet, dan wilt u snel geholpen worden.

Voor ondernemers kan het een doodsteek betekenen als ze een dag geen internet hebben en daardoor slecht bereikbaar zijn. Bij Rightcom zijn wij ons zeer bewust van de afhankelijkheid van internet en zetten alles in het werk om u als ondernemer zo snel mogelijk weer online te krijgen.

Wist u dat?

83 procent zegt liever zaken te doen met een bedrijf dat goede service biedt. Nederlanders willen vooral 'waar voor je geld', 'weten dat het bedrijf er is om je probleem op te lossen' en 'servicekwaliteit', aldus het onderzoek door Echo Research in opdracht van American Express onder in 12.000 consumenten.

Een goede service is belangrijk voor zowel consumenten als voor bedrijven. 3 op de 10 consumenten is bereid om meer te betalen voor een product of dienst als er goede service bij zit. Dit aantal is hoger bij ondernemers.

Als Nederlanders een rapportcijfer moeten toekennen aan de klantenservice van bedrijven geven ze gemiddeld een zes. Dit blijkt uit het jaarlijkse klantenserviceonderzoek van softwareleverancier Trinicom. De klantenservice van banken werd met een 6,8 als beste beoordeeld en de service van telecombedrijven scoort het slechtst met een 4,8.

45% van de klanten kan zich geen recente positieve klantenervaring herinneren. Negatieve ervaringen hebben vooral te maken met trage responstijd, slecht geïnformeerde of onvoldoende opgeleide contactpersonen en onnauwkeurige of tegenstrijdige informatie.

Een klant is tevreden wanneer de dienstverlening aangenaam en behulpzaam is, wanneer de mensen van de klantendienst goed geïnformeerd zijn en wanneer ze gemachtigd zijn om de juiste hulp te bieden. Alleen een hoge productkwaliteit scoort even hoog op het verlanglijstje.

97% van klanten zegt dat klantenservice enigszins tot zeer belangrijk is bij hun keuze voor een bepaald merk, of voor hun trouw eraan.

62% van alle consumenten in de wereld wil niet meer kopen bij een leverancier als gevolg van een teleurstellende klantenervaring.

60% van de klanten heeft nu hogere verwachtingen van de klantendienst dan een jaar geleden.

Conclusie: Voldoet u als bedrijf niet aan bovenstaande, dan is de kans groot dat potentiéle klanten niet voor uw bedrijf gaan kiezen.

Hoe pakken wij dat aan?

Bij Rightcom zijn van mening dat elke klant direct geholpen moet worden. De klanten zijn daarom in het bezit van het directe nummer van hun persoonlijke accountmanager. De accountmanager kent u persoonlijk en nog belangrijker, hij kent de situatie van uw bedrijf. Meestal is uw contactpersoon voldoende technisch onderlegd, om u op het juiste spoor te zetten voor de oplossing van het probleem. Mocht uw contactpersoon er met u niet uitkomen, dan zal uw contactpersoon zelf bellen naar de helpdesk en wordt u teruggebelt. Wel zo klantvriendeljik. Hierdoor zijn wij sneller en klantvriendelijker in staat om de problemen op te lossen.

Wilt u advies over telefonische bereikbaarheid van uw helpdesk, bel dan naar 085-7733633.

 

 

000
Gelezen: 1897 keer Laatst aangepast op woensdag 04 april 2018 09:31
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

About Author

Rightcom in het kort

Rightcom is een landelijk opererende ICT-dienstverlener, gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige zakelijke internetverbindingen en diensten uit de Cloud. Wij leveren onze diensten vanuit A-klasse datacenters, die rechtstreeks zijn gekoppeld aan de Amsterdam Internet Exchange - het belangrijkste internetknooppunt van Nederland.

We collect

Rightcom werkt samen met We-Collect. We-Collect zet zich in voor een betere wereld. Dit gebeurt onder meer via een inzamelprogramma waarbij zowel oude mobiele telefoons als ICT-apparatuur op een milieuvriendelijke en duurzame wijze wordt afgevoerd. Met dit inzamelprogramma worden diverse goede doelen gesteund.