Is “onbeperkt bellen” echt voordelig?

Is “onbeperkt bellen” echt voordelig?

Steeds vaker adverteren telecomproviders met “onbeperkt bellen” tegen een vast tarief per maand. Dit is klinkt natuurlijk als muziek in de oren van de meeste ondernemers. Geen zorgen meer over de belkosten. Voor één vast bedrag per maand onbeperkt bellen, telefonisch acquisitie voeren of gewoon onbeperkt naar huis bellen om te vragen wat er vanavond op tafel moet komen. En dat allemaal voor een vast bedrag per maand. Kan niet beter, zou je denken.

Hoe onbeperkt is onbeperkt

Onbeperkt bellen is bij alle voip providers op basis van FUP (Fair Use Policy), dit regeltje staat verstopt onderaan de website of advertentie in hele kleine lettertjes. Wat staat er dan in de FUP? Fair Use Policy moet ervoor zorgen dat u geen misbruik maakt van de telefoniedienst. Onder misbruik wordt gezien, als u uw telefoon bijvoorbeeld als Babyfoon gebruikt. Maar ook als u meer belt dan vooraf is berekent.

Hieronder een voorbeeld FUP van een bekende telecomleverancier

Fair Use Policy voor vast bellen:' De Klant zal de Dienst aanwenden voor normaal zakelijk gebruik, ook indien sprake is van een vast tarief. Indien sprake is van excessief gebruik door de Klant (meer dan het gemiddeld gebruik door andere gebruikers van dezelfde Dienst), is ***** bij voortzetting van dit excessief gebruik gerechtigd het gebruik dat boven de normen ligt alsnog aan de Klant in rekening te brengen.' : Bron: www.Telfort.nl – Dochter van KPN

Waarom is onbeperkt bellen meestal duur

Een telecomprovider heeft, net zoals uw bedrijf een kostprijs voor een product en/of dienst en een verkoopprijs. Dit is ook van toepassing voor telecomproviders. Dit betekent simpelweg, dat de telecomprovider voor uw belletje ook kosten maakt. Net als andere commerciële bedrijven wil een telecomprovider winst maken. De meeste telecomproviders kijken naar gemiddelden. Op basis hiervan is een belbundel vastgesteld. Aan de hand van deze belbundel, doen telecomproviders u een aanbod. Wat veel mensen niet weten is dat het aantal minuten wat gemiddeld wordt gebeld lager is, dan in de belbundel is vastgesteld. Je kunt dus stellen, dat je bij een vast bedrag per maand, bijna altijd teveel betaald.

Een voorbeeld uit de praktijkt?

Stel u belt gemiddeld 500 minuten per maand naar vaste telefoonnummers, en u belt 500 minuten per maand naar mobiele nummers. Uitgaande van de tarieven van Rightcom, belt u naar vast voor € 0.0189 en naar mobiel € 0.069. Samen is dit totaal € 43.95. Een telecom aanbieder zal onbeperkt bellen aanbieden voor ongeveer 50 euro per maand. Want ook de pieken moeten worden opgevangen (ook van andere bedrijven). Dit bedrag bent u elke maand kwijt aan belkosten. Ook tijdens de zomer- en kerstvakantie, wanneer het doorgaans rustig is.

€ 50 is nou niet een bedrag om mee te adverteren. Dus word het anders gepresenteerd, bijvoorbeeld: 17.50 per toestel onbeperkt bellen, inclusief VoIP account (minimale afname van 5 toestellen) dit klinkt al veel beter dan 50 euro. Maar als we even snel rekenen € 17.50 X 5 = € 87.50. Hier zit dan nog wel het VoIP account bij in a € 6 per toestel X 5 = € 30,00

Conclusie:

€ 87,50 - € 30,00 = € 57,50 wordt in rekening gebracht voor uw gesprekskosten, terwijl als u gewoon de belminuten afneemt bij Rightcom u slechts € 43,95 betaald. U betaald door onbeperkt bellen meer dan 30% teveel. Tsja, het klonk toch zo voordelig.

Gewoon transparant zaken doen Bij Rightcom vinden wij eerlijk en transparant zaken doen het belangrijkst. Dit betekent dus dat wij onze klanten niet meer willen laten betalen dan dat ze daadwerkelijk gebruiken. Om deze reden biedt Rightcom niet de mogelijkheid voor “onbeperkt bellen”. Hebt u vragen naar aanleiding van deze blog, neem eens geheel vrijblijvend contact op.

000
Gelezen: 1812 keer Laatst aangepast op woensdag 04 april 2018 09:31
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

About Author

Rightcom in het kort

Rightcom is een landelijk opererende ICT-dienstverlener, gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige zakelijke internetverbindingen en diensten uit de Cloud. Wij leveren onze diensten vanuit A-klasse datacenters, die rechtstreeks zijn gekoppeld aan de Amsterdam Internet Exchange - het belangrijkste internetknooppunt van Nederland.

We collect

Rightcom werkt samen met We-Collect. We-Collect zet zich in voor een betere wereld. Dit gebeurt onder meer via een inzamelprogramma waarbij zowel oude mobiele telefoons als ICT-apparatuur op een milieuvriendelijke en duurzame wijze wordt afgevoerd. Met dit inzamelprogramma worden diverse goede doelen gesteund.