Pfff, wat is hier aan de hand., VVD krijgt sloten op deuren in Kamer: 'Er wordt gestolen als de raven'.

De grootste regeringsfractie VVD voelt zich niet veilig in het gebouw van de Tweede Kamer. Om spionage, diefstal van vertrouwelijke gegevens en waardevolle spullen tegen te gaan, krijgen de liberalen sloten op hun deuren.

Op basis van dit krantenbericht zou je kunnen stellen, dat het blijkbaar niet zo goed gesteld is met de beveiliging van (persoons)gegevens en informatie in de 2e kamer. Zo is er in Nederland, de meldplicht datalekken en per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. In deze wetgevingen staan allerlei verplichtingen op het gebied van gegevensverwerking en bescherming van privacy.

Er kunnen torenhoge boetes worden opgelegd, bij het niet naleven van deze wetgeving. Hoop gedoe, wel belangrijk en wetgeving is nu eenmaal wetgeving, regelen dus. Maar nu kan het toch niet zo zijn, dat de Tweede Kamer, zo lek is als een mandje. Er dat daar allerlei zwaar vertrouwelijke gegevens en informatie voor het grijpen liggen.

Rightcom geeft organisaties graag een gedegen advies over hoe om te gaan met deze wetgevingen. En één ding weten we zeker, ons advies zal niet zijn een paar sloten vervangen. ;-> Meer weten, kijk eens naar onze internet beveiligingssystemen Out-of-The Box. 

UTM (Unified Threat Management);UTM (Unified Threat Management);
Hoe krijg ik controle op het internetgebruik van mijn medewerkers?

IDS (Intrusion Detection System) & IPS (Intrusion Prevention System)
Hoe krijg ik controle op externe partijen die proberen in te breken in de IT omgeving?

DDoS mitigation;DDoS mitigation;
Hoe krijg ik controle over gerichte grootschalige aanvallen op mijn IT-omgeving?

 

000
Gelezen: 1841 keer Laatst aangepast op maandag 10 september 2018 12:23
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

About Author

Rightcom in het kort

Rightcom is een landelijk opererende ICT-dienstverlener, gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige zakelijke internetverbindingen en diensten uit de Cloud. Wij leveren onze diensten vanuit A-klasse datacenters, die rechtstreeks zijn gekoppeld aan de Amsterdam Internet Exchange - het belangrijkste internetknooppunt van Nederland.

We collect

Rightcom werkt samen met We-Collect. We-Collect zet zich in voor een betere wereld. Dit gebeurt onder meer via een inzamelprogramma waarbij zowel oude mobiele telefoons als ICT-apparatuur op een milieuvriendelijke en duurzame wijze wordt afgevoerd. Met dit inzamelprogramma worden diverse goede doelen gesteund.