Point-to-Point glasvezelverbinding

Point-to-point ... iets voor u?

Voor organisaties die veelvuldig grote hoeveelheden data uitwisselen tussen verschillende vestigingen, is een point-to-point verbinding de overweging meer dan waard. Niet alleen is er sprake van een 100% veilige verbinding met onbeperkte bandbreedte, ook de kostenbesparingen ten opzichte van alternatieve verbindingen zoals huurlijnen of het traditionele telefoonnet kunnen hoog oplopen. Als dé specialist in point-to-point verbindingen kan Rightcom u op dit gebied als geen ander adviseren en ondersteunen.

Wat is een point-to-point verbinding

Een point-to-point verbinding is een directe verbinding tussen twee gebouwen, bijvoorbeeld twee vestigingen van een onderneming. Deze kan worden ingezet voor spraak- en dataverkeer. Kenmerkend voor de verbinding is dat de onderneming. in kwestie de enige is die van de verbinding gebruik maakt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld spraak- en dataverkeer via het telefoonnet, waarbij de capaciteit van de verbindingen door vele gebruikers wordt benut. Point-to-point verbindingen zijn vaak gebaseerd op glasvezelverbindingen, maar daarnaast worden ook wel koper- of zelfs straalverbindingen toegepast.

Voor wie is het geschikt?

In algemene zin vormen point-to-point verbindingen een interessante oplossing voor organisaties met vestigingen of locaties die op relatief korte afstand (tot circa 5 kilometer) van elkaar zijn gelegen en waartussen veel dataverkeer plaats vindt. U kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld een logistieke organisatie met een kantoorpand en magazijn op gescheiden locaties. Op elk van de locaties wordt met dezelfde databestanden gewerkt ter ondersteuning van de logistieke en administratieve processen.

Maar ook bedrijven met meerdere vestigingen, ministeries, scholengemeenschappen en internet service providers zijn bekende gebruikers van point-ta-point verbindingen. Met de juiste aanvullende technologische toepassingen behoren diensten als Storage Area Networks (SAN's), Wide en Local Area Networks (WAN’s en LAN's), PBX-telefonie, Voice-over-IP, et cetera tot de mogelijkheden.

Dankzij de samenwerking met gerenommeerde spelers op de ICT-markt kan Rightcom u op al deze terreinen adviseren en ondersteunen en de noodzakelijke implementaties van deze technologieën doorvoeren.

Rightcom in het kort

Rightcom is een landelijk opererende ICT-dienstverlener, gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige zakelijke internetverbindingen en diensten uit de Cloud. Wij leveren onze diensten vanuit A-klasse datacenters, die rechtstreeks zijn gekoppeld aan de Amsterdam Internet Exchange - het belangrijkste internetknooppunt van Nederland.

We collect

Rightcom werkt samen met We-Collect. We-Collect zet zich in voor een betere wereld. Dit gebeurt onder meer via een inzamelprogramma waarbij zowel oude mobiele telefoons als ICT-apparatuur op een milieuvriendelijke en duurzame wijze wordt afgevoerd. Met dit inzamelprogramma worden diverse goede doelen gesteund.