Regionale telefoonnummers

020 netnummer aanvragen. 70% goedkoper zakelijk bellen met uw bestaande 020 netnummer en/of vraag hier direct een nieuw 020 telefoonnummer aan.

Een 020 netnummer is een regionaal telefoonnummer en geldt voor de plaats Amsterdam en omgeving.

Uit welk soort netnummers kunt u kiezen?

U wilt een nieuw telefoonnummer aanvragen? Dan is het belangrijk om het volgende te bepalen:

“Wil ik een regionaal 020 (geografisch) of een landelijk 085- of 088 netnummer (niet-geografisch)?”

Als u een bedrijf heeft, dat vooral regionaal actief is, zoals een tandarts of een fietsenwinkel, dan kiest u waarschijnlijk voor een regionaal nummer, zoals 020-12345678. Maar als u een webshop heeft, dat landelijk actief is, dan is het gebruikelijker om een 085 netnummer of 088 nummer te kiezen (geografisch onafhankelijk)

Niet-geografisch telefoonnummer

Voor zowel 085- als 088 nummers geldt, dat deze telefoonnummers niet-geografisch gebonden zijn. Al uw vestigingen kunnen gebruik maken van hetzelfde telefoonnummer. Voor het bellen naar een 085- of een 088 telefoonnummer betaalt u het normale regionale gesprekstarief.  Het is dus niet duurder om te bellen naar een 085- of naar een 088 netnummer.

088 nummerblok

Bedrijven met meerdere vestigingen in Nederland maken meestal gebruik van een 088 nummerblok. Dit nummerblok heeft een landelijke uitstraling. Bovendien kunt u één nummer communiceren voor u gehele organisatie. Wel zo herkenbaar voor uw klanten. Een 088 netnummer is een ‘normaal’ 10-cijferig telefoonnummer en kan in tegenstelling tot 0800-/0900-servicenummers worden gebeld vanuit het buitenland. 

088 nummerblok aanvragen

De 088 nummerblokken worden uitgegeven door de ACM in blokken van 100, 1000 of 10.000 stuks en daarmee kunt u zelfs iedere medewerker van een eigen direct nummer voorzien. Een 100-nummerblok kost €50,00 eenmalig en €50,00 per maand. Een 088 netnummer kunt u direct aanvragen bij de ACM (Authoriteit Consument en Markt) en vervolgens onderbrengen bij Rightcom. Wij kunnen u helpen met deze aanvraag.

Verschil tussen een 085 netnummer of een 088 netnummer

Het grootste verschil tussen een 085- en een 088 netnummer is dat u een 085-nummer per stuk kunt afnemen. Voor een 088 netnummer zult u altijd minimaal een nummerblok van 100 nummers moeten afnemen. 

Hosted telefonie

Uw telefoonnummer aansluiten op een VoIP centrale?

 U kunt een regionaal, 085, 088 nummer of een combinatie daarvan onderbrengen bij Rightcom. Rightcom levert VoIP trunks, waarop wij uw bestaande- of nieuwe telefoonnummmer(s) zetten, deze VoIP trunk kan vervolgens worden geconfigureerd in uw IP telefooncentrale  bij u op locatie. Ook kunt u kiezen voor onze hosted telefonie dienst "de telefooncentrale uit de Cloud". Dan heeft u alleen telefoontoestellen op uw locatie(s) nodig. 

Extra voordelig: Zowel bij een VoIP trunk als bij onze hosted telefoniedienst kunt u uw huidge ISDN-abonnement laten vervallen. Het bellen gaat immers via uw internetverbinding. 

 


Rightcom in het kort

Rightcom is een landelijk opererende ICT-dienstverlener, gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige zakelijke internetverbindingen en diensten uit de Cloud. Wij leveren onze diensten vanuit A-klasse datacenters, die rechtstreeks zijn gekoppeld aan de Amsterdam Internet Exchange - het belangrijkste internetknooppunt van Nederland.

We collect

Rightcom werkt samen met We-Collect. We-Collect zet zich in voor een betere wereld. Dit gebeurt onder meer via een inzamelprogramma waarbij zowel oude mobiele telefoons als ICT-apparatuur op een milieuvriendelijke en duurzame wijze wordt afgevoerd. Met dit inzamelprogramma worden diverse goede doelen gesteund.